Un implant de păr este un tip de intervenție chirurgicală care mută părul dintr-o zonă a corpului în alta. Această procedură minim invazivă a fost efectuată în Statele Unite încă din anii 1950 și este utilizată în mod obișnuit pentru calviție de tip masculină. În timp ce implanturile de păr sunt cel mai eficient mod de a crește cantitatea sau grosimea firelor de păr, ele pot fi pretisitoare atât în ​​ceea ce privește tratamentul, cât și recuperarea.

Care este pretul unui implant de păr?

Pretul unui implant de păr variază foarte mult și depinde de mai mulți factori. În general, va preta între 1000-1500 de euro ședința.

Unii factori care afectează pretul includ:

 • Cantitatea de păr de implantat: pretă mult mai mult creșterea părului pe întregul scalp, decât în ​​doar una sau două zone mici.
 • Tipul procedurii de implant de păr: Există două proceduri principale de implant de păr denumite chirurgie foliculară cu bandă unitară (FUSS) sau extracție a unității foliculare (FUE). Pretul implantului de păr va depinde de care este ales.
 • Chirurgul: Chirurgii considerați experți în domeniul lor taxează adesea mai mult decât alții. Cu toate acestea, preturile mai mari nu indică întotdeauna un rezultat mai bun. Este important să cercetăm cu atenție chirurgul și tratamentul.
 • Locație: în zonele în care pretul vieții este ridicat, preturile chirurgicale pot fi mai mari. Concurența afectează și prețul, astfel încât locurile cu relativ puțini chirurgi de implant de păr pot fi mai scumpe.
 • Preturi de călătorie: Mulți oameni nu iau în calcul preturile de deplasare la și de la clinică sau spital. Cu toate acestea, poate fi necesar să călătoriți pe distanțe lungi pentru a găsi un chirurg calificat corespunzător, care se poate adăuga la pretul general.

Trebuie remarcat faptul că unele clinici oferă opțiuni de finanțare sau planuri de plată pentru a ajuta la repartizarea pretului tratamentului pe mai multe rate.

 

Asigurarea acoperă operația de implant de păr?

Deoarece majoritatea companiilor de asigurări consideră implanturile de păr ca fiind produse cosmetice, majoritatea planurilor nu acoperă procesul.

Tipuri de implanturi de păr

Chirurgie pe benzi foliculare (FUSS)

FUSS implică îndepărtarea unei benzi de piele dintr-o zonă de non-calviție. Această zonă donatore este de obicei partea din spate a capului. Incizia este apoi închisă și ascunsă de părul din jur. Fâșia de scalp care este îndepărtată este împărțită în secțiuni minuscule numite grefe, fiecare conținând doar un fir de păr sau câteva fire de păr. Acestea sunt mutate fiecare în zonele de calviție care sunt tratate, cunoscute sub numele de zone primitoare.

 

Pretul implantului de păr poate depinde de numărul de grefe transferate. Acest lucru poate fi un avantaj dacă persoana necesită doar câteva grefe, deoarece poate funcționa mai ieftin decât plata unei rate forfetare pentru tratament.

 

Unul dintre principalele dezavantaje ale implanturilor FUSS este că acestea conduc de obicei la cicatrici în zona donatoare. Unele persoane pot prezenta, de asemenea, dureri și umflături în această zonă.

 

Extracția unității foliculare (FUE)

Operația FUE implică raderea spatelui capului și apoi îndepărtarea foliculilor de păr individuali, spre deosebire de tăierea unei benzi întregi de scalp. Zona donatoare se vindecă relativ bine. Se observă doar puncte mici, dar acestea sunt acoperite de părul din jur. Ca și în cazul FUSS, chirurgul va pregăti grefele și le va așeza pe zonele primitoare. Întregul proces durează între 4 și 8 ore, în funcție de mărimea implantului.

 

De obicei, FUE este mai puțin invaziv decât FUSS și există o probabilitate mai mică de a experimenta complicații, cum ar fi cicatricile sau durerea post-operatorie. De asemenea, foliculii de păr pot fi îndepărtați din mai multe zone, mai degrabă decât dintr-un singur loc, astfel încât grosimea părului la locurile donatoare nu este afectată.

Operația de implant FUE este adesea mai scumpă decât FUSS.

Recuperare

Scalpul poate fi destul de sensibil după o intervenție chirurgicală de implant de păr. Va fi necesar să purtați bandaje pentru câteva zile, iar medicul vă poate prescrie medicamente pentru durere, un antibiotic pentru a preveni infecția sau un antiinflamator pentru a opri umflarea. Timpul de recuperare depinde de tipul de intervenție chirurgicală utilizată, FUE oferind un timp mai redus.

 

În general, majoritatea oamenilor se întorc la muncă în decurs de o săptămână de la procedură. Dacă se utilizează cusături, acestea vor fi îndepărtate în termen de 10 zile. Potrivit Societății Americane a Chirurgilor Plastici, majoritatea părului implantat va cădea în decurs de 6 săptămâni de la operație. O nouă creștere a părului ar trebui să fie vizibilă în zona primitoare în decurs de câteva luni, părul crescând cu o jumătate de centimetru în fiecare lună.

Preturi posibile după un implant

Împreună cu pretul operației de implant de păr, pot exista preturi de recuperare, cum ar fi:

 • antibiotice
 • antiinflamatoare
 • medicamente pentru durere

Tratamentul poate fi, de asemenea, necesar pentru complicații după intervenția chirurgicală, cum ar fi infecția, care poate implica cheltuieli. De asemenea, unii chirurgi prescriu minoxidil (Rogaine), care este un medicament pentru creșterea părului, după implant. Acest lucru poate fi pretisitor, iar eficacitatea sa este neclară.

Riscuri și considerații

Operația de implant de păr este considerată sigură atunci când este efectuată de un chirurg calificat și cu experiență. Cu toate acestea, toate intervențiile chirurgicale prezintă riscuri.

Riscurile asociate cu procedurile de implant de păr includ:

 • infecţie
 • sângerări excesive
 • inflamația foliculilor de păr
 • cicatrici pe scalp
 • umflături pe scalp
 • creștere nefirească, neuniformă a părului

 

Uneori, o parte din părul original din zona primitoare poate cădea, un eveniment cunoscut sub numele de șocul pierderii. De obicei, acest lucru nu este permanent, iar părul va crește cu timpul.

În plus, există riscul ca grefele să nu „se prindă” și operația va trebui repetată.

 

Opțiuni alternative

Nu oricine dorește părul mai gros va fi supus unui implant de păr. Pentru unii, pretul implantului de păr este prea mare, în timp ce alții ar prefera o abordare nechirurgicală. Academia Americană de Dermatologie listează unele dintre cele mai comune alternative la chirurgia de implant de par ca:

 • Minoxidil (Rogaine): Acesta este disponibil atât pentru bărbați, cât și pentru femei fără prescripție medicală.
 • Finasteridă orală (Propecia): disponibilă doar pentru bărbați pe bază de prescripție medicală, acest medicament poate încuraja regenerarea părului sau poate încetini pierderea părului .
 • Estrogen: Femeile care se confruntă cu căderea părului pot beneficia de medicamente cu estrogen topice sau orale .
 • Cortizon: Atât cortizonul topic, cât și cel injectabil pot accelera regenerarea părului la unele persoane.
 • Terapia cu laser: Terapia cu doze mici cu laser poate fi utilizată pentru a trata pierderea genetică a părului și chelirea modelului atât la bărbați, cât și la femei.

În cele din urmă, căderea părului cauzată de afecțiuni medicale, cum ar fi tulburările tiroidiene, poate fi inversată prin tratarea afecțiunii de bază.